Aarden: contact maken met de helende kracht van de aarde

Wanneer ik een behandeling geef zorg ik dat ik geaard ben. Om contact te maken met de aarde concentreer ik mij op de energie van de aarde met meditatie en visualisaties en ik maak gebruik van een geleidend product, de aardemat. Daar sta ik op met mijn blote voeten. Zo help ik mijn client via mij ook te aarden, zich sneller te ontspannen en het effect van de behandeling te versnellen.

Wat is aarden?

Aarden is het verbinden van je lichaam met de oneindige en milde energie van de aarde. Bijvoorbeeld blootsvoets buiten lopen, te zitten op het gras of je voeten in het zand. Een half uur per dag en het kost je niets. Hierdoor stroomt de natuurlijke helende energie van de aarde je lichaam binnen. Onze voeten hebben meer zenuwuiteinden dan alle andere lichaamsdelen. Op de bal van de voet bevindt zich een van de belangrijkste acupunctuurpunten, namelijk K1. Het is de belangrijkste toegangsweg voor de natuurlijke energie met de aarde: qi of chi, het oosterse equivalent van de negatieve elektronen. Vanaf K1 beweegt zich de Ki/chi door het lichaam via de blaasmeridiaan naar de vitale organen (zoals hart, longen, lever, hersenen).

Je lichaam wordt gevuld met negatief geladen vrije elektronen die in overvloed aanwezig zijn op de oppervlakte van de aarde. Het effect is dat je lichaam meteen hetzelfde elektrische energieniveau, of potentiaal, krijgt als de aarde. Daarnaast beperkt Aarden de invloed van elektromagnetische velden op het lichaam.

Je kunt je voorstellen dat schoenen ons scheiden van de helende energie van de aarde. Dus, als het even kan, loop dan op je blote voeten. Er zijn Aardeproducten op de markt: contact maken met een geleidend product, dat verbonden is met de aarde is een alternatief voor op blote voeten lopen. Atleten over de hele wereld passen Aardeproducten toe. Effect is dat hun lichaam veel sneller herstelt dan het lichaam van atleten die geen aardeproduct gebruiken.

10 Jaar wetenschappelijk onderzoek en ervaringen (beschreven in het boek) wijst uit dat Aarden het immuunsysteem verbetert, evenals het energieniveau en het herstel na ziekte. De Amerikaanse hartspecialist Stephen Sinatra beveelt Aarden aan bij zijn patiënten. Interessant artikel: Uitgelicht: Met de beide benen op de grond, Bryan Hubbard, Medisch Dossier september 2014, p. 12-15

Wetenschappelijk onderzoek in Healing Touch laat eveneens verbetering in het immuunsysteem zien. Cardiologe dr Mimi Guineri past Healing Touch toe als onderdeel van de Integratieve zorg. Healing Touch wordt wereldwijd toegepast in ziekenhuizen, verzorgings- en verpleegtehuizen.

Interessante filmpjes op youtube: Healing Touch Program: An Introduction to Healing Touch, part 1 of 2 (en part 2 of 2)