Over mij

Ik ben Carolina Verbeek, geboren in Indonesië in 1954 en moeder van een zoon en een dochter.

Ik ben een verzamelaar. Ik breng verhalen en symbolische betekenissen bij elkaar. Rituelen uit landen als Afrika, Indonesië, Zuid-Amerika laten mij zien dat je als mens je eigen ritueel kunt creëren. De schoonheid van de natuur inspireert mij door haar pure vorm.

Deze puurheid zoek ik ook in kunst en ik word geraakt door zuivere communicatie en verbinding. In deze objecten vind ik iets van mezelf. Dit maakt dat ik ze graag om me heen heb. In mijn werk en in mijn leven vind ik het essentieel om onvoorwaardelijk in verbinding te zijn met Alles.

VORM VAN LEVEN

In mijn leven heb ik geleerd om te vallen en vanuit eigen kracht weer op te staan. Het heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Er is een tijd geweest dat ik uit verbinding ben geraakt met mezelf en mijn kernwaardes. Zo belangrijk als ik orde en structuur altijd vond, zo onvindbaar waren ze in deze periode. Wat overbleef was warmte, zorgzaamheid en liefde. Naarstig was ik op zoek naar zuivere harmonie.

Tijdens deze zoektocht kwam ik erachter dat ik niet vanuit mijn zielsverlangen en passie leefde, maar vanuit mijn hoofd. Dit gaat voorbij aan wat ik echt belangrijk vind in mijn leven: keuzes maken vanuit m’n hart. Door op mezelf te vertrouwen voel ik mij ongebonden en onafhankelijk, en tegelijkertijd diep verbonden met mezelf en met anderen. Het liefste leef ik zorgeloos en ontspannen, maar daar zal ik niet de enige in zijn…

Ieder levensverhaal wordt gekenmerkt door keuzes die we maken. Veelal vanuit nieuwsgierigheid heb ik gekozen om zowel de kunstwereld als de gezondheidszorg te verkennen. Mijn ervaring als kunstenaar, verpleegkundige, docent, coach en Healing Touch Practitioner gebruik ik nu om mezelf neer te zetten. Zingeving, spiritualiteit, creativiteit en sjamanisme zijn onlosmakelijk verbonden met mij en met De Vorm, een vorm van leven.