Ik heb de betekenis pas echt ervaren in mijn praktijkruimte. Het raam open en verder alleen het ruisen van de bomen en het riet, het fluiten van de vogels en het roepen van de uilen.

Ooit is een wens van mij in vervulling gegaan: voor mijn 40ste levensjaar wilde ik in een luchtballon gezeten hebben. Voor degenen die zich de verhalen van Pa Pinkelman en Tante Pollewop van Godfried Bomans nog herinneren: sinds ik hun avonturen in de luchtballon heb gelezen werd mijn verlangen naar hoog in de lucht varen groter en groter. En ik zat erin…rond mijn 40ste verjaardag.

Deze adembenemende  ervaring zit diep geworteld in mijzelf. Je vaart boven de vogels en hoort helemaal niets, helemaal niets. Zo wil ik mijn aardse leven afsluiten en symbolisch mijn ziel een handje op weg helpen naar het Licht.

In mijn praktijkruimte kan ik deze ervaring als ik mijn ogen sluit terughalen. Een mooiere meditatie bestaat niet. Ik maak geen gebruik meer van zachte muziek. Je hoeft niet te praten. De stilte in mijn behandelkamer (zeker in het weekend, mijn favoriete dagen daar) brengt je sneller tot jezelf en in de ontspanning. Ik maak heel makkelijk verbinding en mijn Healing Touch behandelingen zijn intenser dan ooit.

De kracht van de stilte…het is waar.